Thursday, 27 June 2013

BAKED EGGS FLORENTINE WITH ROQUEFORT OEUFS COCOTTE FLORENTINE AU ROQUEFORT


BAKED EGGS FLORENTINE WITH ROQUEFORT



Nothing is easier for a quick meal in the evening ....



For 4 persons you will need :
     4 eggs
    About 50 grams of Roquefort (you can replace it with Blue Cheese)
    ½ can of unsweeted condensed milk
    2 tablespoons grated Parmesan cheese
    1 teaspoon cream
    A little cooked spinach (drained)
    Salt and pepper

  • To begin with, put a little bit of spinach in the bottom of 4 ramekins.
  • Using a fork mash the Roquefort or Blue cheese into crumbs.
  • Mix with the evaporated milk and cream.
  • Pour half of the mixture into each ramekin and break an egg into it.
  • Cover with the rest of the preparation. Season with salt and pepper.
  • Sprinkle with Parmesan cheese and bake in a water bath in the oven (180 degrees) for 15 minutes about.

OEUFS COCOTTE FLORENTINE AU ROQUEFORT
Rien de plus simple pour un repas vite fait le soir....

Pour 4 personnes il vous faut  :
4 œufs
50 gr environ de Roquefort (on peut remplacer par du fromage Bleu)
½ boîte de lait concentré
2 grandes cuillères de parmesan râpé
1 petite cuillère de crème fraîche
Un peu d'épinards cuits bien égouttés
Sel et poivre
  • Disposer tout d'abord un peu d'épinards dans le fond de 4 petits ramequins.
  • Réduire le Roquefort (ou le fromage Bleu) en miettes avec une fourchette.
  • Le mélanger avec le lait concentré non sucré et la crème fraîche.
  • Verser la moitié de cette préparation dans chaque ramequins et y casser un œuf dedans.
  • Recouvrir avec le restant de la préparation. Assaisonner avec le sel et le poivre.
  • Saupoudrez de parmesan et faire cuire au bain-marie à four chaud (180°) pendant 15 mn environ.

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