Thursday, 25 April 2013

NORDIC SALAD - SALADE NORDIQUE


All I have in my fridge: A beetroot and 2 potatoes (cooked the day before), some green lettuce: I will make a
 
NORDIC SALAD

  • Slice and dice the potatoes and the beetroot, cut the lettuce finelly.
  • Add capers, thinly sliced ​​onion, some large sliced gerkins , some dill (if you have some ) otherwise chopped fresh chives or parsley will do.
  • Add to that a small tin of cooked mussels or 250 grams of fresh mussels cooked.

Variation
    Instead of mussels, you can use herring fillets cut into small pieces or cooked prawns

For the dressing:
  • Mix a teaspoon of mustard and a large spoonful of mayonnaise.
  • Add some sunflower or grapeseeds oil and stir well. Season with a dash of vinegar, lemon juice, salt and black pepper.
    Pour the dressing on the salad, mix well and keep cool in the fridge for one hour before serving.



Dans mon frigo il me reste : Une grosse betterave rouge et 2 pommes de terre (cuites la veille), de la salade verte. Je vais faire une

SALADE NORDIQUE


  • Découper les pommes de terre et la betterave rouge en petits dés, la salade en chiffonnade.
  • Ajouter des câpres, un oignon émincé, quelques gros cornichons coupés en tranches, de l'aneth (si vous en avez) sinon ciboulette ou persil frais haché feront l'affaire.
  • Ajouter à cela une boîte de moules en boîte (ou bien 250 gr de moules cuites au naturel).

Variante
Prendre à la place des moules, des filets de harengs coupés en petits morceaux ou bien des crevettes roses.

Pour la sauce de la salade :

  • Mélanger une petite cuillère de moutarde forte et une grande cuillère de mayonnaise.
  • Ajouter un bon filet d'huile et bien remuer. Assaisonner avec une pointe de vinaigre, du citron, sel et poivre gris.
Bien mélanger la sauce avec la salade et laisser un peu macérer au frais.






     

No comments:

Post a Comment