QUICHE
WITH RICOTTA CHEESE
For a medium size quiche dish you will need:
- 250g shortcrust pastry
- 300 gr Ricotta
- 3 eggs
- 100 ml liquid cream
- 3 small shallots into thin slices or a large red onion.
- 150g black olives, pitted and coarsely chopped
- 50g grated parmesan
- 2 tablespoon of olive oil
- 1 teaspoon paprika, salt and pepper
- 1 sprig rosemary (finely chopped
Preparation:
- Heat the oil in a pan and sauté the shallots until golden.
- Meanwhile, beat the ricotta with the eggs, cream and olives. Season with rosemary, paprika and salt and pepper.
- When the shallots are cooled down, add them to the eggs and Ricotta, and add the grated parmesan as well. Mix the all lot thoroughly.
- Heat the oven to 200 °.
- Roll out the pastry until it is about 3mn thick and lay it on a buttered quiche dish.
- Pour the eggs and Ricotta mixture evenly and smooth the surface with a spatula and cook for about
35 minutes.
QUICHE AU FROMAGE DE RICOTTA
Pour un plat à quiche moyen il vous faut :
- 250g de pâte brisée
- 300 gr de Ricotta
- 3 œufs
- 100 ml de crème liquide
- 3 échalotes en fines rondelles
- 150 gr d'olives noires dénoyautées et grossièrement hachées
- 50 gr de parmesan râpé
- 2 gr.cuillères d'huile d'olives
- 1 cuillère à café de paprika, sel et poivre.
- 1 brin de romarin (haché finement)
Préparation :
- Faire chauffer l'huile dans une poêle et y faire revenir les échalotes jusqu'à ce qu'elles soient dorées. Pendant ce temps, bien mélanger la Ricotta avec les œufs, la crème et les olives.
- Assaisonner avec le romarin, le paprika, le sel et poivre. Lorsque les échalotes sont refroidies les ajouter à la préparation ainsi que le parmesan et mélanger le tout.
- Faire chauffer le four à 200 ° .
- Dans un plat à tarte beurré étendre la pâte brisée et bien répartir la préparation uniformément sur la tarte avec une spatule et aisser cuire environ 35 mn.
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